Sestavine

  • 6 tankih telečjih zrezkov
  • 3 pečene paprike

nadev

  • 12 slanih filetov sardonov (inčunov)
  • 50 g izkoščičenih črnih oliv
  • 1 žlica kaper
  • 30 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja in 1 žlica masla za peko
  • belo vino
  • ščepec origana
  • zeleni listi mlade čebulice
  • sol
  • krompir za prilogo

Priprava

1.

Telečje zrezke potolčemo in razrežemo tako, da dobimo 12 do 13 cm dolge in 5 do 6 cm široke trakove. Tudi papriko razrežemo na podobno velikost. Kapre splaknemo in odcedimo, olive narežemo na kose. Meso solimo in popramo. Vsak trak obložimo s kosmom masla, pol fileta sardona, nekaj kaprami ter koščkom olive. Obložen trak zvijemo in spnemo z zobotrebcem.

2.

V ponvi segrejemo maslo in olje ter telečje zvitke z vseh strani popečemo. Zalijemo z vinom, pokrijemo, znižamo temperaturo in jih dušimo še približno 8 do 10 minut.

3.

Tudi trakove pečene paprike obložimo s sardoni, kaprami in olivo. Zavijemo jih in zavežemo z listi mlade čebule. Pokapljamo jih z nekaj kapljicami oljčnega olja in začinimo s ščepcem origana. Postrežemo jih s telečjimi zvitki in pečenim krompirjem.

25