Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Odlična priloga šunki
Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Odlična priloga šunki
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2011
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1,8 kg krompirja
- 4 žlice belega vinskega kisa
- šopek mlade čebulice
- 5 žlic smetanovega hrena
- 500 g kisle smetane
- lupinica 1 limone
- šopek svežega drobnjaka
- sol
Priprava
Olupljen in na kose narezan krompir do mehkega skuhamo v slanem kropu. Odcedimo ga in položimo nazaj v vročo posodo, da se malo osuši. Dokler je krompir še vroč, ga prelijemo z vinskim kisom in dodamo nekaj ščepcev soli. Pustimo 10 minut, da se nekoliko ohladi.
Medtem operemo in narežemo mlado čebulico in drobnjak. Limonovo lupinico drobno naribamo. Ohlajenemu krompirju primešamo kislo smetano, smetanov hren, limonovo lupinico, čebulo in drobnjak. Nekaj drobnjaka prihranimo in ga po solati potresemo, tik preden jo postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.