Sestavine

  • lupinica in sok 1 limone
  • šop peteršilja
  • 1 majhen strok česna, drobno sesekljan
  • 1 koromač z zelenjem
  • 50 g praženih pinjol
  • 50 g rozin
  • pest sesekljanih zelenih oliv
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 10–12 očiščenih sardel
  • groba morska sol

Priprava

1.

Polovico peteršiljevih listov drobno sesekljamo, drugo polovico pustimo cele. Limonovo lupinico, sesekljan peteršilj in česen zmešamo. S koromača odtrgamo zelenje in ga shranimo. Koromač razpolovimo in ga narežemo na tanke rezine. Solato pripravimo tako, da narezan koromač zmešamo z zelenjem, pinjolami, rozinami, olivami in celimi listi peteršilja. Začinimo z oljčnim oljem in limonovim sokom.

2.

Pripravimo žar ali razgrejemo rebrasto ponev. Ribe natremo z grobo morsko soljo (tako preprečimo sprijemanje). Na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute oziroma toliko časa, da oči postanejo bele. Sardele potresemo s peteršiljevo mešanico in preložimo na krožnike. Pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo s koromačevo solato.

33