Sestavine

  • 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 2 žlici ostrega čilija v prahu
  • 2 žlici sladke mlete paprike
  • 500 g mlete puste govedine
  • 4 stroki česna, narezani na lističe
  • 400 g sesekljanega paradižnika (iz pločevinke)
  • 1 goveja jušna kocka
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 3 paprike, narezane na kocke
  • šopek koriandra (stebla in listi, sesekljani in ločeni)
  • 2 pločevinki črnega fižola (po 400 g)

solata

  • 2 avokada
  • 150 g mladih solatnih listov
  • 1 rdeča čebula
  • 350 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice vinskega kisa
  • sol
  • kuhan riž za prilogo

Priprava

1.

Začimbe stresemo v veliko ponev in jih rahlo popražimo. Dodamo mleto meso in česen ter mešamo in pražimo, da se meso lepo rjavo zapeče. Prilijemo nasekljane paradižnike in pločevinko vode, dodamo zdrobljeno jušno kocko in premešamo. Nato primešamo še paradižnikovo mezgo, paprike in nasekljana koriandrova stebelca.

2.

Ponev pokrijemo in kuhamo 15 minut. Vmešamo črni fižol skupaj s sokom in kuhamo še 10 minut, da se vse lepo zmehča.

3.

Medtem pripravimo solato. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in meso narežemo na kocke. Čebulo olupimo, razpolovimo in tanko narežemo. V skodelici zmešamo olje s kisom in malo soli. Avokado, solatne liste, čebulo in razpolovljene češnjeve paradižnike zmešamo in prelijemo s pripravljenim prelivom.

4.

Čili posujemo s sesekljanimi listi koriandra in postrežemo s pripravljeno solato in kuhanim rižem.

27