Sirove tortice z jagodami
Vsakemu eno – te male tortice bodo prihranile prerekanje, komu bo pripadel največji kos
Sirove tortice z jagodami
Vsakemu eno – te male tortice bodo prihranile prerekanje, komu bo pripadel največji kos
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2014
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 15 min
KOLIČINA: 6 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 6 večjih polnozrnatih piškotov
- 50 g masla
krema
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g sladkorja v prahu
- sok ½ limone
- lupina 1 limone
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- ½ žličke vaniljeve arome
- 1,5 dl sladke smetane
okras
- 2 žlici jagodove marmelade
- 3 razpolovljene jagode
Priprava
Pečico segrejemo na 150 °C. V šest vdolbin pekača za mafine položimo po dve papirnati košarici. Stopimo maslo in ga zmešamo z zdrobljenimi keksi. Zmes nato razdelimo v košarice, z žlico zmes dobro potlačimo in model postavimo na hladno. Medtem pripravimo kremo.
Skuto zmešamo s sladkorjem, limonovo lupinico in sokom, jajcem, rumenjakom in vaniljevo aromo. V drugi posodi rahlo stepemo sladko smetano in jo vmešamo v mešanico s skuto. Zmes enakomerno razdelimo v šest modelčkov. Napolnimo jih do vrha in z modlom rahlo potrkamo po delovni površini, da se površina sirovega nadeva zravna. Pečemo 30 minut, nato pečico ugasnemo in počakamo, da se tortice v pečici popolnoma ohladijo.
Vsako tortico okrasimo s čajno žličko jagodove marmelade in polovico jagode.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.