Svinjske zarebrnice z limonovim ješprenjem
Svinjske zarebrnice z limonovim ješprenjem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2013
ČAS PRIPRAVE: 50 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 manjša čebula
- 1 žlička koriandrovih semen
- 200 g ješprenjčka
- 6 dl vroče piščančje jušne osnove
- 4 vejice limonovega timijana
- 100 g listov mlade špinače
- sok in lupina 1 limone
Priprava
S timijanovih vejic osmukamo lističe. Svinjino nadevamo v plitko posodo, dodamo kis in česen, premešamo, da se svinjina prekrije z marinado, in pustimo na sobni temperaturi približno 10 minut. Medtem v ponvi segrejemo olje, dodamo koriandrova semena, drobno nasekljano čebulo in pražimo 3 do 4 minute, da se čebula zmehča.
Dodamo ješprenjček in pražimo še kakšno minuto, nato prilijemo jušno osnovo in priložimo timijanove lističe. Zavremo, pokrijemo in kuhljamo 30 do 35 minut, da se ješprenjček zmehča in popije vso tekočino.
Segrejemo ponev z rebrastim dnom ali žar in zarebrnice pečemo na vsaki strani 5 minut, da se lepo obarvajo in do konca spečejo. Medtem v ješprenjček vmešamo oprano špinačo, limonov sok in lupino ter jed razdelimo na krožnike. Postrežemo z zarebrnicami.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.