Domači mlinci
Domače je najboljše!
Domači mlinci
Domače je najboljše!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2012
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g moke
- 1 žlica olja
- 2 jajci
- voda po potrebi
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Iz moke, olja, jajc in malo vode zgnetemo tako trdo testo, kot je testo za rezance. Razdelimo ga na 4 enake hlebčke. Vsak hlebček razvaljamo na 3 mm debelo in ga v pečici pečemo 8 do 10 minut, da se zlato rumeno obarva.
Pečene mlince razlomimo, stresemo jih v slano vrelo vodo in kuhamo približno 8 minut. Odcedimo in jih poljubno zabelimo. Lahko jih zabelimo z omako, ki je nastala pri peki goske, ali z raztopljeno zaseko, lahko ji dolijemo še malo sladke smetane. Dobro premešamo in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.