Ocvrti telečji ptički in spomladanska solata
Telečji ptički so izredno hitro pripravljeni.
Ocvrti telečji ptički in spomladanska solata
Telečji ptički so izredno hitro pripravljeni.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 600 g telečjih ptičkov (koščki teletine od sprednje krače)
- sol
- poper
panada
- moka
- jajca
- bele drobtine
- kuhano maslo ali olje za cvrenje
solata
- regrat
- špinačni listi
- kreša
- redkvice
- kuhan krompir
zeliščna marinada
- 1–2 žlici kisa
- ščepec sladkorja
- 3 žlice nasekljanih zelišč (koper, drobnjak, peteršilj, luštrek)
- ½ žličke pehtranove gorčice
- sol
- poper
- 3–4 žlice olja iz koruznih kalčkov
Priprava
Meso skrbno očistimo, odstranimo morebitne kožice in kite, potem pa narežemo na približno enako velike rezine – telečje ptičke. Meso začinimo s soljo in poprom ter paniramo v moki, jajcih in drobtinah.
V primerni ponvi segrejemo kuhano maslo ali olje na 90 °C. Ptičke cvremo počasi, vmes jih večkrat obrnemo in prelijemo z maščobo. Ocvrto meso poberemo s penovko iz maščobe, na kuhinjski mreži dobro odcedimo in pustimo nekaj časa počivati.
Očiščeno in oprano solato serviramo na krožnike in pokapamo z marinado, ki smo jo zamešali iz navedenih sestavin. K solati priložimo ocvrte telečje ptičke in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.