Sestavine

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 čebuli
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlički mlete kumine
  • 1–2 žlički blagega čilija v prahu
  • 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika (pelatov)
  • 6 dl goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 1 česnova štručka

Priprava

1.

Čebulo olupimo in grobo narežemo. Damo jo v sekljalnik in drobno sesekljamo. Če sekljalnika nimamo, jo kar naribamo. V ponev damo meso in ga nekaj minut pražimo, da porjavi. Stresemo ga v skledo. V ponev damo olje in na olju 2 do 3 minute pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo začimbe in pražimo še kakšno minuto. Nato dodamo meso, paradižnik in juho ter zavremo. Solimo in popramo, nato ogenj zmanjšamo in jed kuhljamo približno 20 minut.

2.

Pečico segrejemo na 200 °C. Mesno omako razporedimo v pekač in po vrhu zložimo na rezine narezano česnovo štručko. Pečemo 12 minut, da česnove rezine postanejo hrustljave.

Nasvet

Jed lahko pripravimo tudi tako, da namesto zgoraj napisanih začimb omaki dodamo 4 žlice omake za žar in 400 g rdečega fižola ter nadaljujemo po opisanem receptu. Omako lahko postrežemo na prerezanih kajzericah ali kruhkih za burgerje in posujemo z malo sira.

11