Popečeni sirovi kruhki z jajčevci
Popečeni sirovi kruhki z jajčevci
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2011
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- olje za peko
- sol
- 300 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 200 g naribanega parmezana
- 2 žlici kisle smetane
- 2 stepeni jajci
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 6 rezin rženega kruha
Priprava
Vključimo električni žar. Jajčevec narežemo na tanke rezine, jih solimo in počakamo, da spustijo sok. Odcedimo jih, premažemo z oljem in spečemo na žaru. Narežemo jih na manjše kose. Obe vrsti sira zmešamo s kislo smetano, jajci in gorčico in maso prihranimo.
Na žaru rahlo popečemo rezine kruha in jih narežemo na manjše kose. Vsak kos obložimo s popečenim jajčevcem in primerno količino sirove mase. Obložene kruhke postavimo v pečico pod segret zgornji grelec in pečemo 3 do 5 minut, da se sir stopi in rjavo zapeče.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zjutraj ali prejšnji dan lahko spečete jajčevce, opečete kruhove rezine in pripravite sirov namaz.
- Dve uri pred prihodom gostov na pekaču, v katerem jih boste zapekli, sestavite sirove kruhke.
- Tik pred prihodom gostov preložite pekač s kruhki za slabih pet minut v segreto pečico. Segrete prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.