Soja in grah s panceto in meto
Meta v tej prilogi vas bo pustila brez besed.
Soja in grah s panceto in meto
Meta v tej prilogi vas bo pustila brez besed.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g tanko narezane prekajene pancete
- 500 g zamrznjene sveže soje v zrnju
- 500 g zamrznjenega graha
- 200 g brokolija
- sok 1 limone
- velika pest metinih listov
- sol
Priprava
V veliki ponvi segrejemo olje in počasi zlato hrustljavo popražimo panceto. Pazimo, da se ne zažge. Panceto vzamemo iz ponve in vanjo stresemo sojo. Po vrhu zložimo brokolijeve cvetove, dodamo 6 žlic vode, solimo, pokrijemo in dušimo 10 minut oziroma toliko časa, da se brokoli skuha. Medtem narežemo panceto na manjše kose.
V ponev dodamo grah in kuhamo še 2 minuti. Umaknemo z ognja, pokapljamo z limonovim sokom in potresemo z grobo narezano meto. Po vrhu zložimo še praženo panceto.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.