Sestavine

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 4 goveji zrezki od križa po 150 g
  • 1 velika pločevinka (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • sveže mleti poper
  • kuhan mlad krompir in zelena solata z rukolo za prilogo

Priprava

1.

Česen olupimo in grobo sesekljamo. Primerno ponev z debelim dnom na močnem ognju segrejemo, nato dodamo olje in česen. Meso solimo, popramo in hitro, po dva zrezka hkrati, opečemo po obeh straneh.

2.

Vse zrezke vrnemo v ponev, dodamo paradižnik in začinimo s soljo, poprom in origanom. Zmanjšamo temperaturo, ponev delno pokrijemo in na srednjem ognju dušimo 10 minut.

3.

Ko je meso zmehčano, ga vzamemo iz ponve, pokrijemo s folijo in damo na toplo. Temperaturo zvišamo in omako dušimo še približno 10 minut, da se na pol pokuha. Zrezke prelijemo z omako in ponudimo s kuhanim mladim krompirjem in zeleno solato z rukolo.

Opomba

Pizzaiola je omaka, ki spominja na omako za pico, saj so njene osnovne sestavine paradižnik, česen in origano.

17