Velikonočni okraski iz testa za pico
Recept, s katerim boste zaposlili otroke pa še okrasili hišo.
Velikonočni okraski iz testa za pico
Recept, s katerim boste zaposlili otroke pa še okrasili hišo.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2011
ČAS PRIPRAVE: 45 min + vzhajanja
KOLIČINA: za 12 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g moke
- 20 g kvasa
- 1,5 dl mlačnega mleka
- 60 g mehkega masla
- 35 g kristalnega sladkorja
- ½ žličke soli
- ščepec naribane limonove lupinice
- 2 rumenjaka
- 60 g rozin
- rumenjak za premaz
Priprava
V skledo presejemo moko, v sredini naredimo jamico ter vanjo nalijemo mlačno mleko in nadrobimo kvas. Pokrito pustimo na toplem vzhajati.
V posodi zmešamo maslo s sladkorjem, soljo, limonovo lupinico in rumenjaki. Zmes dodamo h kvascu in vse sestavine stepemo v srednje čvrsto testo, ki naj vzhaja približno 20 minut. Potem vmesimo še rozine in pustimo ponovno vzhajati.
Testo razdelimo na pomokani delovni površini na kupčke in iz njih oblikujemo poljubne okraske: mini pinco, križ in obroček za serviete. Zložimo jih na pekač, nekoliko sploščimo, namažemo s stepenim rumenjakom in na kratko pustimo še vzhajati. Pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut.
Opomba
Velikonočna pinca je hlebček iz boljšega kvašenega testa; pred pečenjem pinco na vrhu zarežejo v obliki križa in premažejo s stepenim rumenjakom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.