O avtorici
Mojstrica peke z drožmi
piše: povzeto iz knjige
Nataša Đurić je po poklicu geodetinja in raziskovalka, nekoč zaposlena v Centru odličnosti Vesolje-SI in sodelavka ZRC SAZU, zdaj pa v Hiši Franko, kjer skrbi, da je v eni najboljših slovenskih restavracij vedno na mizi najboljši kruh! Leta 2011 je začela raziskovati skrivnostni svet bakterij in kvasovk, ki moko in vodo spremenijo v kruh. Je avtorica in fotografinja prvega slovenskega bloga o peki z drožmi (Zapečenega kruha se največ pojé), ki je bil leta 2014 razglašen za najboljši slovenski kulinarični blog, in mednarodno nagrajenega bloga o peki z drožmi My Daily Sourdough Bread.
Njeno delo je predstavljeno tudi v knjigi Beyond the Plate, ki jo je izdala priznana ameriška založba Prestel in predstavlja 30 najboljših kulinaričnih blogov, Natašine recepte in članke pa objavljajo mnogi priznani tuji in domači kulinarični portali in revije. Nataša Đurić, ki je o peki z drožmi predavala tudi na konferenci TEDxYouth Kranj, svoje znanje deli na priljubljenih delavnicah doma in v tujini, zdaj pa ga je skupaj s številnimi domiselnimi recepti zbrala še v knjigi.