Sestavine

  • 250 g špinačnih listov
  • 1 gomoljna zelena
  • 25 g masla
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • ščepec muškatnega oreška
  • 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
  • šopek drobnjaka

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo damo v cedilo in postavimo v pomivalno korito. Počasi jo prelijemo z vrelo vodo, da ovene, nato jo oplaknemo z mrzlo vodo in iztisnemo čim več tekočine. Postavimo na stran.

2.

Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na četrtine, nato vsako narežemo na tanke rezine. Pekač namažemo z maslom in vanj damo zeleno, špinačo in smetano. Solimo in popramo, dodamo muškatni orešek in vse skupaj pomešamo. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut. Folijo odstranimo, zeleno pomešamo, spet pokrijemo in postavimo nazaj v pečico še za 30 minut.

3.

Spet odstranimo folijo, na vrh položimo ribje fileje in na vsakega damo majhen kosem masla. Spet pokrijemo s folijo in pečemo še 20 minut, da je riba pečena, zelena pa mehka. Vse skupaj posujemo z narezanim drobnjakom in ponudimo.

Preberi tudi:

Trska, polenovka, bakala

13