Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2015
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 450 g pečenic
- 50 g svežih belih krušnih drobtin
- 1 žlička nasekljanih lističev timijana ali rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 300 g peresnikov
- ½ majhne glave ohrovta
- 250 g mocarele
- sol
- 2 žlici sveže naribanega parmezana
Priprava
Pečenice prerežemo in iz ovoja iztisnemo mesno maso. Maso za pečenice zmešamo s kruhovimi drobtinami in timijanom ali rožmarinom ter oblikujemo 20 malih kroglic. Ohrovt očistimo, operemo in narežemo na centimeter široke trakove.
V kozici segrejemo olje in kroglice pečemo 10 minut, da lepo porjavijo. Dodamo pasiran paradižnik in mezgo, kozico pokrijemo in dušimo 20 minut.
Medtem v slani vodi skuhamo peresnike po navodilu z embalaže, zadnjih 5 minut kuhanja pa v lonec dodamo ohrovt. Testenine in ohrovt odcedimo, zmešamo s paradižnikovo omako s kroglicami in preložimo v nepregorno posodo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na kocke in jih po vrhu vtisnemo v testenine. Posujemo še s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, da jed zabrbota in se po vrhu zapeče.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.