Sestavine

  • 1 kg rdečega zelja
  • 3 jabolka
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica kumine
  • poper
  • sok 1 limone
  • 80 g svinjske masti
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 čebula
  • 100 g slanine
  • kanček kisa
  • 4 brinove jagode
  • 2 lovorova lista
  • 1,25 dl rdečega vina za zalivanje
  • 4 žlice brusnične marmelade

Priprava

1.

Zelje narežemo na rezance, jabolka pa naribamo. Dodamo začimbe in limonov sok, dobro zmešamo ter pokrito pustimo najmanj 2 uri, še bolje pa čez noč, da se sestavine prepojijo.

2.

Na svinjski masti karameliziramo sladkor, dodamo na rezance narezano čebulo in drobno narezano slanino ter prepražimo do zlato rumene barve. Zalijemo s kisom, dodamo marinirano zelje, dolijemo malo vode ter dodamo brinove jagode in lovor. Dušimo približno 20 minut, dolijemo rdeče vino in izboljšamo z brusnično marmelado.

24