Sestavine

  • 8 srnjih zrezkov (od stegna) po 80 g
  • sol
  • poper
  • olje za peko

brinova omaka

  • 2 dl divjačinske jušne osnove
  • 10 zdrobljenih brinovih jagod
  • 2 žlici gina
  • 4 žlice sladke smetane

glazirano grozdje

  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 200 g prebranega mešanega grozdja
  • 4 žlice belega grozdnega soka ali vode
  • 1 žlička masla

Priprava

1.

Zrezke začinimo s soljo in poprom. Na obeh straneh jih popečemo v ponvi na vročem olju, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 4 do 6 minut. Zrezke vzamemo iz pečice in na toplem prihranimo.

2.

Brinovo omako pripravimo tako, da divjačinsko jušno osnovo nalijemo v ponev, v kateri smo popekli zrezke, dodamo zdrobljene brinove jagode in hitro zavremo. Vmešamo gin in sladko smetano, odstavimo in po okusu še malo začinimo.

3.

V teflonski ponvi karameliziramo sladkor v prahu. Dodamo grozdne jagode in pretresemo. Zalijemo z grozdnim sokom in kuhljamo toliko časa, da se karamel popolnoma raztopi. Vmešamo maslo in odstavimo.

4.

Zrezke postrežemo z brinovo omako in glaziranim grozdjem. Kot priloga odlično teknejo kroketi.

Nasvet

Če nimamo pripravljene divjačinske osnove, lahko na hitro pripravimo njen nadomestek. Na malo olja temno popražimo pol žlice paradižnikove mezge, zalijemo s kančkom belega vina, dodamo kocko omake za pečenko in 2,5 dl vode. Dodamo še žličko mlete začimbne mešanice za divjačino in kuhamo 5 minut.

25