Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1,4 l vroče piščančje jušne osnove
  • 1 velik krompir
  • 1 žlica svežih timijanovih lističev
  • ½ žličke svežih rožmarinovih lističev
  • 16 piščančjih stegen brez kože
  • 6 korenčkov
  • 2 pastinaka
  • 3 pori
  • krompirjev pire in grah za prilogo

Priprava

1.

Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in ga narežemo na rezinice. Krompir olupimo in naribamo. Korenčke dobro operemo, če je potrebno, jih ostrgamo in narežemo na manjše kose. Pastinaka operemo, olupimo in prav tako narežemo na manjše kose. Por dobro očistimo in narežemo na kolobarje.

2.

V večji ponvi ali večjem voku s pokrovom segrejemo olje. Dodamo čebulo in česen ter pražimo nekaj minut, da se zmehčata. V ponev vlijemo jušno osnovo, premešamo ter dodamo še krompir in začimbe.

3.

Dodamo piščančja stegna in zavremo. K mesu nadevamo še korenje, pastinak in por ter vse skupaj pokrijemo in na nizkem ognju kuhljamo 40 do 45 minut, da se piščanec skuha. Vmes večkrat premešamo. Postrežemo s krompirjevim pirejem in grahom.

9