Sestavine

  • 1 piščančje prsi brez kosti
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olja
  • 4 veliki špinačni listi
  • 4 svinjski zrezki po 150 g
  • 4 rezine surove prekajene gnjati
  • 80 g fine jetrne paštete
  • 8 žajbljevih lističev
  • 1 žlica olja za pečenje
  • 1 žlica masla za pečenje
  • 1 drobna čebula
  • 2,5 dl belega vina
  • 1,25 dl jušne osnove
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica moke
  • 1,25 dl sladke smetane
  • 1 žlička limonovega soka
  • noževa konica mlete paprike

Priprava

1.

Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom ter spečemo na vročem olju; vzamemo jih iz ponve in damo na hladno. Ohlajeno meso narežemo na tanke trakove. Špinačne liste operemo, na hitro blanširamo v vreli vodi, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

2.

Svinjske zrezke tanko potolčemo, solimo in popramo, obložimo z rezinami prekajene gnjati in špinačnimi listi, namažemo s pašteto in na koncu obložimo še s trakci piščančjih prsi. Obložene zrezke tesno zvijemo. Vsak zvitek obložimo z dvema žajbljevima lističema, povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo in poprom.

3.

Čebulo olupimo in drobno narežemo. V ponvi segrejemo olje in maslo. Mesne ruladice z vseh strani popečemo na vroči maščobi. Vzamemo jih iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja nato steklasto prepražimo čebulo. Zalijemo z vinom, zavremo in dolijemo jušno osnovo. Mesne zvitke zložimo v omako, dušimo 15 minut, nato pa jih vzamemo iz ponve in na toplem prihranimo.

4.

Omako zgostimo z moko, ki smo jo pregnetli z maslom. Nato dodamo še sladko smetano, limonov sok in mleto papriko.

5.

Z mesnih ruladic odstranimo kuhinjsko vrvico in jih z omako serviramo na tople krožnike. Kot prilogo ponudimo kruhove cmoke in stročji fižol, ki smo ga pretresli na popečenih rezinicah slanine.

27