Zamrznjene jogurtove lučke s čajem mača
Pripravite malce drugačen ledeni posladek s čajem mača
Zamrznjene jogurtove lučke s čajem mača
Pripravite malce drugačen ledeni posladek s čajem mača
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Julij/avgust 2019
ČAS PRIPRAVE: 10 min + zamrzovanje
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica čaja mača v prahu*
- 400 g kokosovega jogurta
- 2–3 žlice javorovega sirupa ali medu
- 1 dl vode
Priprava
Čaj mača v prahu stepemo s kokosovim jogurtom, javorovim sirupom ali medom in vodo. Mešanico vlijemo v šest modelčkov za sladoledne lučke in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
Mača
Prah mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.