Sestavine

za začinjeno olje

  • 1 žlička gorčice v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička grobe morske soli
  • 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
  • 0,6 dl oljčnega olja
  • 6 filejev piščančjih prsi (vsak pribl. 180 g)

za omako

  • 1 1⁄2 pečene rdeče paprike, vložene v olje, odcejene
  • 60 g popraženih orehovih jedrc
  • 1,2 dl oljčnega olja
  • 4 žlice krušnih drobtin
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1⁄4 žličke grobe morske soli
  • 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra

Priprava

1.

Pripravimo kovinska, bambusova ali lesena nabodala; če imamo bambusova ali lesena, jih najmanj 30 minut namakamo v vodi.

2.

Za začinjeno olje v veliki skledi pomešamo vse začimbe in jim primešamo olje.

3.

Fileje piščančjih prsi po dolgem raz- polovimo, nato jih prečno narežemo na približno 3 cm široke kose. Dodamo jih v skledo z začinjenim oljem in zmešamo, da so kosi mesa enakomerno obdani z oljem in začimbami.

4.

Meso nabodemo na nabodala tako, da se kosi dotikajo, a niso preveč natlačeni. Nabodala pokrijemo in postavimo v hladilnik, kjer naj se marinirajo do 1 ure.

5.

Sestavine za omako damo v multipraktik in zmeljemo v pire, ki spominja na pesto. Po želji ga lahko razredčimo z malo vode.

6.

Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).

7.

Rešetko žara očistimo s ščetko. Nabodala pečemo na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom 8 do 10 minut, da je meso čvrsto na dotik ter skoz in skoz pečeno, medtem jih enkrat obrnemo. Vzamemo jih z žara in pustimo počivati 2 do 3 minute, preden postrežemo.

8.

Piščančja nabodala postrežemo topla s paprikino-orehovo omako.

3