Sestavine

  • oljčno olje
  • 1 strok česna
  • 2 manjša korenčka
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 večji por
  • 9 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 3 žlice ješprenja
  • 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
  • približno 150 g listnate zelenjave
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Priprava

1.

Česen stremo, korenčka in stebelno zeleno narežemo na kockice, por na kolobarje. Listnati zelenjavi odstranimo morebitna trda stebla in liste narežemo.

2.

V veliki kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo česen, korenje, stebelno zeleno in por ter pražimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in ješprenj. Nežno zavremo in kuhamo še 15 do 20 minut, da se ješprenj komaj zmehča. Dodamo fižol in listnato zelenjavo ter nežno kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom.

2