Sestavine

  • 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
  • 1 kuhana rdeča pesa
  • 1⁄2 majhnega zrelega avokada
  • 1 srednja ali 2 majhni kumari
  • nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
  • 1 žlica nemastnega grškega jogurta
  • 1 žlica vode
  • 1 zvrhana žlička hrenove omake
  • 50 g poširanega lososa
  • 30 g rukole
  • črni poper

Priprava

1.

Svedrčke skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in pustimo, da se ohladijo.

2.

Rdečo peso narežemo na krhlje, avokado narežemo na kocke, kumaro pa na tanke rezine. Vejice svežega kopra grobo nasekljamo, jogurt pa zmešamo z žlico vode in hrenovo omako. Nato vse dodamo svedrčkom, premešamo in obilno popramo.

3.

Koščke lososa skupaj z rukolo pazljivo vmešamo v testenine. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, in jo do malice hranimo na hladnem.

3