Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 150 g očiščenih rakcev
  • kanček olja za rakce
  • 150 g klobase chorizo
  • 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
  • ½ rdeče čebule
  • 100 g mlade špinače
  • pest nasekljanega peteršilja

preliv

  • strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sok in lupina 1 limone
  • 2 žlički medu
  • sol

Priprava

1.

Jajčevca narežemo na centimeter debele kolobarje. Žar ali rebrasto ponev segrejemo na srednjo temperaturo. Rezine jajčevcev premažemo z oljem, solimo in v ponvi spečemo, da so mehki in rahlo zapečeni. Pečene postavimo na toplo, medtem ko druge pečemo.

2.

Pripravimo še preliv. Česen olupimo, stremo in zmešamo z dobrim ščepom soli v pasto. Postopoma vmešamo olje in limonov sok, nato pa še limonovo lupinico, med in malo soli.

3.

Rebrasto ponev očistimo. Rakce zmešamo s kančkom olja in ščepcem soli ter jih na vsaki strani pečemo minuto ali dve, nato pa preložimo na pladenj. Klobaso narežemo na centimeter in pol debele rezine, ki jih tudi pečemo v rebrasti ponvi, 3 do 4 minute na vsaki strani, da začnejo spuščati olje in postajajo hrustljave.

4.

Čičerko splaknemo in odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki skledi zmešamo čičerko, čebulo, špinačo in večino peteršilja. Dodamo rezine jajčevca, rakce in klobaso. Pokapljamo s prelivom, previdno premešamo, preložimo na postrežni pladenj in potresemo s preostalim peteršiljem. Postrežemo takoj.

Nasvet

Namesto španske klobase chorizo lahko uporabite tudi drugo malce pikantno suho klobaso.

16