Sestavine

  • malo masla ali olja za pekač
  • 150 g špagetov
  • 6 žlic paradižnikove omake (passate)
  • 1 žlička suhe bazilike
  • ščep soli
  • 6 majhnih jajc
  • 6 lističev sveže bazilike

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Namastimo 6 vdolbin silikonskega pekača za mafine. Špagete skuhamo po navodilih na zavitku, nato jih ohladimo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. V skledico vlijemo paradižnikovo omako in jo dobro zmešamo s suho baziliko in soljo. Večino špagetov razdelimo v 6 vdolbin pekača, tako da dobimo obliko gnezdec. Obložimo jih s paradižnikovo omako in na vrh vsakega ubijemo jajce.

2.

Preostale špagete ovijemo okrog rumenjakov in pekač nežno potresemo, da beljaki stečejo skozi špagete. Gnezdeca pečemo približno 12 minut, lahko tudi kakšno minuto dlje, da se beljaki strdijo, rumenjaki pa so še malce tekoči. S pomočjo jedilnega noža jih previdno vzamemo iz pekača, okrasimo s svežo baziliko in postrežemo.

1