Sestavine

  • 180 g linguinov ali špagetov
  • 50 g lešnikov brez kožic
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • majhen šopek svežega origana
  • lupina 1 limone
  • 1 dl sladke smetane
  • 30 g parmezana
  • sol in črni poper

Priprava

1.

Špagete v osoljenem kropu kuhamo minuto manj, kot piše v navodilih na zavitku.

2.

Medtem stremo česen in osmukamo origano. Lešnike grobo nasekljamo in jih popražimo v suhi ponvi pri zmerni temperaturi. Ko postanejo zlato rjavi, dodamo olje, česen, origano in tri četrtine limonove lupine. Dobro premešamo in pražimo še približno 30 sekund, nato prilijemo smetano in omako odstavimo z ognja.

3.

Parmezan drobno nastrgamo. Špagete odcedimo, jih takoj stresemo v ponev in dodamo malo vode, v kateri so se kuhali. Vmešamo parmezan, obilno popramo, premešamo in takoj postrežemo; vsako porcijo potresemo še s preostalo limonovo lupino.

7