Solatni preliv z roquefortom
Solatni preliv z roquefortom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2011
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g roqueforta
- 1 dl mleka
- 2 žlici češnjevca
- sol
- poper
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- sok ½ limone
- 5 žlic sladke smetane
Priprava
S koščka sira odstranimo skorjo. Sir narežemo na kocke in s pomočjo žlice pretlačimo skozi cedilo. Dolijemo mleko in dobro zmešamo. Dodamo češnjevec in ponovno zmešamo. Omako začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreškom in limonovim sokom. Sladko smetano čvrsto stepemo, previdno vmešamo v omako in po okusu začinimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.