Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog
Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2020
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 8 oseb kot priloga
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- majhen šopek peteršilja
- sok 1 limone
- 3 žlice kaper
- 1⁄2 šalotke
- 6 žlic oljčnega olja
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 manjši mehki solati
Priprava
Peteršiljeva stebelca drobno sesekljamo, lističe pa grobo. Stebelca damo v veliko skledo in jih zmešamo z limonovim sokom, odcejenimi in drobno sesekljanimi kaprami ter drobno sesekljano šalotko. Z metlico primešamo oljčno olje, solimo in popramo.
Paradižničke razpolovimo, solato ločimo na liste. Dodamo jih v skledo s prelivom, dodamo še peteršiljeve lističe, vse pomešamo in takoj postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.