Sestavine

  • 2 mladi čebulici
  • 400 g fileja trske brez kože
  • nekaj vejic koriandra
  • 1 veliko jajce
  • 2 žlički karija v prahu
  • 1 žlička limonovega soka
  • 1 žlica koruznega škroba
  • repično olje za peko

z mangom

  • 12 koščkov svežega zrelega manga
  • 3 debele rezine kumare

s paradižnikom

  • 6 češnjevih paradižnikov
  • 12 lističev koriandra

potrebujemo še

  • 24 zobotrebcev

Priprava

1.

Mladi čebulici očistimo, damo v multipraktik in na hitro sesekljamo. Ribji file narežemo na kocke in ga skupaj s preostalimi sestavinami za pogačice dodamo v multipraktik. Zmeljemo v pasto in oblikujemo 24 pogačic.

2.

V oplasteni ponvi segrejemo kanec olja in na njem pečemo pogačice 1 do 2   minut na vsaki strani, da so čvrste in se zlato rjavo obarvajo. Spečemo jih v dveh izmenah. Pečene pogačice lahko v hladilniku hranimo do 2 dni.

3.

Preden postrežemo, rezine kumare narežemo na četrtine, paradižničke pa razpolovimo. Na 12 zobotrebcev nataknemo koščke manga in kumare, na preostalih 12 pa paradižnikove polovičke. Ribje pogačice po želji pogrejemo: za 10 minut jih damo v pečico na 180 °C. Na vsak zobotrebec z mangom in kumaro ter s paradižnikom nabodemo po eno pogačico in postrežemo.

4