Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kože
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 rezine dimljene slanine
  • 2 avokada
  • 4 male čabate
  • 4 tanke rezine najljubšega sira
  • 4 majhne pesti mladih špinačnih listov
  • majoneza, ko postrežemo (po želji)

cajunska začimbna mešanica

  • 1 žlica mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 žlica mlete paprike
  • sol in poper

Priprava

1.

Začimbe zmešamo z malo soli in več popra ter jih damo na stran v večjo skledo. Žar v pečici segrejemo na visoko temperaturo. Piščančje prsi rahlo potolčemo na leseni delovni površini, jih pokapamo s polovico olja in povaljamo v skledi z začimbami, da je meso z vseh strani dobro začinjeno. Preostalo olje segrejemo v veliki ponvi in na njem po 5 minut na vsaki strani pečemo piščanca, da se popeče, nato ga potisnemo ob stran ponve in v njej še nekaj minut pražimo slanino.

2.

Medtem ko se piščanec peče, avokado razpolovimo, razkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine. Čabate prerežemo in prerezane strani popečemo. Zgornje dele čabat obložimo s sirom in pečemo pod žarom, da se sir stopi.

3.

Sestavimo burgerje. Čabate po želji premažemo z majonezo, obložimo s pestjo špinačnih listov in režnjem slanine. Piščanca narežemo na rezine, izmenično z rezinami avokada jih polagamo na slanino in pazimo, da nam avokado ne uide. Na vrh položimo zgornji del čabate, po njem rahlo pritisnemo in burgerje postrežemo.

Nasvet

Z burgerji lahko ponudimo tudi preprosto solato. Na krožnik izmenično polagamo rezine avokada, paradižnika in mocarele. Rezine posipamo z natrgano baziliko, pokapamo z najljubšim prelivom in postrežemo.

7