Pečeni kosmiči s kakavom in suhimi višnjami
Popolni pečeni kosmiči za še popolnejši začetek dneva

Pečeni kosmiči s kakavom in suhimi višnjami
Popolni pečeni kosmiči za še popolnejši začetek dneva
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2020
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 75 g suhih višenj (ali češenj)
- 1 žlica semen čija
- 5 dl lešnikovega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 žlica kakavovih koščkov
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice medu ali agavinega sirupa
- 50 g lešnikov brez kožic
ko postrežemo
- jogurt
- nesladkan češnjev kompot (po želji)
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Suhe višnje ali češnje prelijemo s kropom in pustimo 10 minut. Medtem semena čija zmešamo s 3 žlicami vroče vode.
Višnje ali češnje odcedimo in damo v veliko skledo, nato dodamo namočena semena čija in preostale sestavine razen lešnikov. Mešanico naložimo v pekač ali drugo nepregorno posodo in posujemo z lešniki. Pečemo 25 do 30 minut, da je mešanica v sredini zelo vroča. Postrežemo z jogurtom in po želji še s češnjevim kompotom.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.