Sestavine

  • 4,5 dl sladke smetane
  • 4 dl mleka
  • 1 žlička rožmarinovih lističev
  • 4 lističi želatine
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja

malinov preliv

  • 500 g malin
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic

Priprava

1.

Smetano, mleko in lističe rožmarina damo v kozico in počasi zavremo. Odstavimo in pustimo, da se zmes ohladi, rožmarin v smetani pa nekoliko zmečkamo, da odišavi smetano. Medtem namočimo želatino v hladni vodi, da se popolnoma zmehča.

2.

V smetano vsujemo sladkor, jo ponovno segrejemo in mešamo, da se sladkor stopi. Nato jo precedimo v vrč, dodamo popolnoma ožeto želatino in spet mešamo, da se želatina v vroči tekočini raztopi. Smetano razdelimo v kozarce, pustimo, da se pol ure ohlaja na sobni temperaturi, nato pa jo postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur ali čez noč.

3.

Polovico malin v kuhinjskem strojčku s sladkorjem v prahu zmešamo v gladko omako. Pretisnemo jo skozi gosto cedilo, jo po potrebi še malo sladkamo in vanjo vmešamo preostale maline. Pred postrežbo na panakoto z žlico naložimo nekaj omake in vsak kozarec okrasimo še z vršičkom rožmarinove vejice.

3