Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 kotleti palamide

solata

  • ½ kumare
  • 2 mladi čebulici
  • 1 srednje velik paradižnik
  • ½ velikega rdečega čilija
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol

Priprava

1.

Kotlete palamide damo v prozorno vrečko za živila, dodamo olje, dobro premešamo, vrečko zapremo in pustimo na hladnem pol ure.

2.

Medtem pripravimo solato. Kumaro olupimo, po dolgem razpolovimo, izločimo semena in narežemo na drobne kocke. Tudi paradižnik, čebulo in čili, ki mu odstranimo semena, drobno narežemo. Vse sestavine zmešamo, začinimo z oljem, limonovim sokom, soljo in prihranimo.

3.

Rebrasto ponev za žar dobro segrejemo. Kotlete palamide solimo in pečemo približno 2 minuti na vsaki strani (odvisno od debeline kotletov). Kotlete odstranimo iz ponve, počakamo 3 do 4 minute, nato jih obložimo s pripravljeno solato in postrežemo.

16