Sestavine

  • 4 rezine rostbifa po 120 g
  • sol
  • poper
  • 1 drobno narezana čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici gorčice

nadev

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 100 g kuhanih širokih rezancev
  • 3 na kockice narezane kisle kumarice
  • 50 g posušenih paradižnikov
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici naribane mocarele

omaka

  • 1 žlica vloženih poprovih zrn
  • 1,25 dl rdečega vina
  • 2,5 dl soka od pečenke
  • sol
  • poper
  • 2 žlici sladke smetane

zelenjavna priloga

  • 1 žlica masla
  • 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
  • 1 porovo steblo

Priprava

1.

Rezine mesa tanko potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Čebulo prepražimo na olju in nekoliko ohlajeno zmešamo z gorčico. Meso namažemo z zmesjo čebule in gorčice.

2.

Pripravimo nadev. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem pretresemo testenine, kuhane al dente. Dodamo narezane kumarice, posušen paradižnik in rožmarin ter pretresemo. V nekoliko ohlajen nadev vmešamo oba rumenjaka in naribano mocarelo.

3.

Pripravljen nadev razporedimo po mesu, zvijemo v ruladice, začinimo s soljo in poprom ter konce zvitkov spnemo z zobotrebci.

4.

Mesne zvitke vsenaokrog spečemo v ponvi na vročem olju. Potem jih poberemo iz ponve, odstranimo zobotrebce in ruladice na toplem prihranimo.

5.

Medtem pripravimo omako. V soku od pečenja ruladic pretresemo zelena poprova zrna. Zalijemo z rdečim vinom, dolijemo sok od pečenke, hitro prevremo, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.

6.

V ponvi spenimo maslo in na njem pretresemo narezan korenček (ali grahove stroke) in na koščke narezan por. Mesne ruladice ponudimo s pripravljeno zelenjavo in poprovo omako. Jed okrasimo z rožmarinom.

9