Sestavine

  • 175 g zmehčanega masla
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 85 g mletih mandljev
  • 150 g mandljevih piškotov amarettov
  • 250 g malin
  • sladkor v prahu za posip
  • 1,5 dl sladke smetane, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 160 °C. Model za torte premera 20 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, sladkor, jajca, moko, pecilni prašek in mlete mandlje damo v veliko skledo. Stepemo z ročnim električnim mešalnikom, da se vse sestavine dobro povežejo.

2.

Polovico mase razprostremo v model. Posujemo s polovico amarettov, grobo nalomljenih na koščke, in s tretjino malin. Oboje zelo rahlo potlačimo v testo.

3.

Preostalo testo s čajno žličko v kepicah razporedimo po amarettih in malinah in enakomerno razmažemo. Posujemo s preostalimi amaretti in polovico preostalih malin. Pečemo približno 1  uro in 10 minut, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolača, čist, ko ga izvlečemo.

4.

Kolač pustimo, da se 15 minut ohlaja v modlu, nato z nožem povlečemo ob obodu in kolač vzamemo iz modla. V hladilniku se v pokriti posodi obdrži do 2 dni.

5.

Kolač vzamemo iz hladilnika eno uro prej, preden postrežemo. Lahno ga poprašimo s sladkorjem v prahu in ga ponudimo s preostalimi malinami in sladko smetano.

4