Kreša v jajčnih lupinah
Kdo si želi opazovati, kako iz jajčne lupine zrastejo zeleni lasje? Narišite še obraz, pa boste imeli za veliko noč čisto pravega možička.

Kreša v jajčnih lupinah
Kdo si želi opazovati, kako iz jajčne lupine zrastejo zeleni lasje? Narišite še obraz, pa boste imeli za veliko noč čisto pravega možička.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2021
ČAS PRIPRAVE: 20 min + 1 teden za rast
KOLIČINA: 2 »glavi«
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 jajci
potrebujemo še
- 2 žlički semen kreše
- 2 kroglici vate
- flomastre ali akrilne barve
Priprava
Previdno odstranimo vrh jajc, tako da spodnji dve tretjini lupine ostaneta nepoškodovani. Lupini izpraznimo (jajci prihranimo za špagetna gnezdeca ali za drugič) in ju previdno operemo. Okrasimo ju s flomastri ali akrilnimi barvami in pustimo, da se barve posušijo.
Vato pomočimo v malo vode, odvečno iztisnemo. V vsako lupino damo 1 kroglico vate in jo posujemo z 1 žličko semen kreše. Lupini položimo v posodici za jajca in ju za 1 teden postavimo na suho, dobro osvetljeno mesto – najbolje na okensko polico. Čez nekaj dni bo kreša začela rasti in bo kakor nalašč za namaz z jajci in krešo ali kot dodatek v solati!
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.