Kremna kolerabna juha
Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho
Kremna kolerabna juha
Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2020
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 šalotki
- 1⁄2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 600 g rumene kolerabe
- 1 srednje velik krompir
- 5 dl goveje jušne osnove
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol in poper
za okras
- 4 ščepci mandljevih lističev
- 4 vršički timijanovih vejic
Priprava
Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa ju v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo in krompir očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Dodamo ju v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Solimo, popramo in vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.
Vse zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Juho po želji še dodatno začinimo, jo nalijemo v skodelice, okrasimo z mandljevimi lističi in timijanom ter takoj ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.