Sestavine

  • 2 šalotki
  • 1⁄2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 600 g rumene kolerabe
  • 1 srednje velik krompir
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 0,5 dl suhega vermuta
  • sol in poper

za okras

  • 4 ščepci mandljevih lističev
  • 4 vršički timijanovih vejic

Priprava

1.

Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa ju v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo in krompir očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Dodamo ju v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Solimo, popramo in vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.

2.

Vse zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Juho po želji še dodatno začinimo, jo nalijemo v skodelice, okrasimo z mandljevimi lističi in timijanom ter takoj ponudimo.

2