Kosmičevi poljubčki
Piškoti z ovsenimi kosmiči in rozinami

Kosmičevi poljubčki
Piškoti z ovsenimi kosmiči in rozinami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2010
KOLIČINA: 90–100 poljubčkov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 250 g masla
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 300 g ovsenih kosmičev
- 150 g pšenične moke
- 100 g rozin
Priprava
Vse sestavine zgnetemo v mehko testo. S čajno žličko režemo iz mase kepice in jih zlagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Poljubčke pečemo pri 200 °C približno 10 do 15 minut.
Nasvet
Kosmičeve poljubčke lahko namesto na papir za peko nadevamo na okrogle rezinice tortnega oblata s premerom približno 3 centimetre.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.