Sestavine

  • 2 koromača
  • 1 manjša rdeča čebula
  • sok 1 limone
  • 2 vloženi limoni (po želji)
  • dobra pest mete
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol in poper

Priprava

1.

Koromača narežemo na četrtine in jima izrežemo stržen. Nato koromač narežemo na lističe z nožem ali mandolino. Čebulo prav tako narežemo na lističe in jo zmešamo z limonovim sokom, da ublažimo njen okus. Če imamo vložene limone, jih narežemo na četrtine in jim odstranimo meso, ki ga zavržemo. Lupino drobno nasekljamo in jo dodamo koromaču.

2.

Koromaču in limoni primešamo metine lističe, dodamo čebulo in oljčno olje, solimo in popramo ter dobro zmešamo.

Vložene limone

Lahko jih kupimo v specializiranih trgovinah z eksotičnimi začimbami, tudi na spletu.

2