Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Julij/avgust 2019
KOLIČINA: za 10–12 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 koromača
- 1 manjša rdeča čebula
- sok 1 limone
- 2 vloženi limoni (po želji)
- dobra pest mete
- 4 žlice oljčnega olja
- sol in poper
Priprava
Koromača narežemo na četrtine in jima izrežemo stržen. Nato koromač narežemo na lističe z nožem ali mandolino. Čebulo prav tako narežemo na lističe in jo zmešamo z limonovim sokom, da ublažimo njen okus. Če imamo vložene limone, jih narežemo na četrtine in jim odstranimo meso, ki ga zavržemo. Lupino drobno nasekljamo in jo dodamo koromaču.
Koromaču in limoni primešamo metine lističe, dodamo čebulo in oljčno olje, solimo in popramo ter dobro zmešamo.
Vložene limone
Lahko jih kupimo v specializiranih trgovinah z eksotičnimi začimbami, tudi na spletu.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.