Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 čebula
  • 1 velik strok česna
  • 400 g brokolija
  • 300 g zamrznjenega graha
  • 200 g blitve
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • nekaj vejic bazilike
  • nekaj vejic kopra
  • naribana lupinica in sok 1 bio limone
  • 2 žlici popraženih bučnih semen

Priprava

1.

Čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. Brokoli narežemo na majhne cvetke, narežemo tudi blitvo. Lističe bazilike in koper nasekljamo.

2.

V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo pražimo 8 minut, da se zmehča in postekleni. Dodamo česen in pražimo še minuto. Nato dodamo brokoli, grah in blitvo, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Temperaturo znižamo, da juha le še nežno vre, pokrijemo in kuhamo 25 minut.

3.

Vmešamo zelišča, limonovo lupinico in sok ter juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Razdelimo jo v skledice, posujemo s popraženimi bučnimi semeni in postrežemo.

0