Jogurtovi kozarčki z ovsenim drobljencem in malinami
Okusen in zdrav posladek z jogurtom
Jogurtovi kozarčki z ovsenim drobljencem in malinami
Okusen in zdrav posladek z jogurtom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2020
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlici masla
- 75 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici medu
- 200 g zamrznjenih malin
- 250 g jogurta na grški način
Priprava
V ponvi razpustimo maslo in na njem pražimo ovsene kosmiče 5 minut oziroma toliko časa, da se zlato rjavo obarvajo in zadišijo. Primešamo 1 žlico medu in pražimo še 1 minuto, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Odtajane maline damo v majhno kozico, dodamo 2 žlici vode in kuhamo 2 minuti, da se malo razpustijo in zmehčajo. Pustimo, da se ohladijo.
Z metlico zmešamo jogurt in preostalo žlico medu. V 4 kozarčke izmenjaje naložimo drobljenec, maline in jogurt z medom ter postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.