Jogurtova omaka s česnom
Ta lahka omaka odlično popestri pečenko, pa naj bo mesna ali vegetarijanska. Odlično se poda tudi k jedem z žara.

Jogurtova omaka s česnom
Ta lahka omaka odlično popestri pečenko, pa naj bo mesna ali vegetarijanska. Odlično se poda tudi k jedem z žara.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2021
ČAS PRIPRAVE: 5 min
KOLIČINA: približno 3,5 dl
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 6 strokov česna
- 3 dl navadnega jogurta
- sok 2 limon
- pol šopka svežih zelišč po izbiri (po želji)
- sol in poper
Priprava
Česen pretlačimo v pasto in zmešamo z navadnim jogurtom, limonovim sokom, nasekljanimi zelišči (po želji), soljo in poprom. Omako lahko pripravimo 1 dan vnaprej.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.