Jagodni tiramisu z desertnim vinom
Čudovito kremasta italijanska sladica

Jagodni tiramisu z desertnim vinom
Čudovito kremasta italijanska sladica
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2015
ČAS PRIPRAVE: 30 min + ohlajanje
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 250 g poljubnih piškotov
- 1 dl desertnega vina
- 400 g jagod
- 50 g rjavega sladkorja
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
Priprava
Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem nežno zdrobimo na večje koščke. Damo jih v skledo, pokapamo z desertnim vinom in vse skupaj malo premešamo.
Jagode operemo, jih očistimo in razpolovimo. Polovico jih damo skupaj s sladkorjem v posebno skledo in jih zmečkamo z vilicami.
Sladko smetano rahlo stepemo in vmešamo maskarpone. Če je masa pregosta, jo lahko razredčimo z malo mleka.
Polovico namočenih piškotov razporedimo v litrsko stekleno skledo. Prelijemo jih s polovico zmečkanih jagod in polovico maskarponejeve kreme. Nadaljujemo z drugo polovico sestavin. Po vrhu narežemo preostale jagode in sladico do postrežbe shranimo v hladilnik.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.