Hruška s snežno kapo

Hruška s snežno kapo
Recept je objavljen na Revija Dober tek
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 hruški (ne preveč zreli)
- malo vode za dušenje
- 2 žlici sladkorja
- sok polovice limone
- cimetova skorjica
- 2 klinčka
- 2 beljaka
Priprava
Hruški operemo, razpolovimo in s kroglastim nožem odstranimo peščišča. V kozici zavremo vodo, ki smo ji dodali cimetovo skorjico, oba klinčka, žlico sladkorja in kanček limoninega soka. Hruške damo v vrelo vodo, nato kozico odstavimo in pustimo hruške v pokriti posodi približno deset minut. Hruške naj se v prevretku ohladijo. Pečico segrejemo na 180 °C.
Oba beljaka stepemo s preostalim sladkorjem in limoninim sokom v čvrst sneg. Napolnimo ga v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Ohlajene hruškove polovice poberemo iz prevretka. Dobro jih odcedimo, zložimo na pekač, nanje nabrizgamo snežne obloge, nato pa v pekaču hitro popečemo, da snežne kape rahlo porjavijo.
Nasvet
Čas kuhanja hrušk prilagodimo velikosti in čvrstosti sadežev. Hruškov prevretek lahko koristno uporabimo ob kakšni drugi priložnosti.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.