Goveji involtini s parmezanom
Involtini so zvitki iz tankih zrezkov
Goveji involtini s parmezanom
Involtini so zvitki iz tankih zrezkov
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2020
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
- sol in poper
- 25 g naribanega parmezana
- 1 žlica nasekljanih pinjol
- prgišče nasekljane bazilike
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 0,75 dl rdečega vina
- 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- balzamični kis
- 50 g rukole
Priprava
Zrezkom obrežemo maščobo in jih med dvema plastema prozorne kuhinjske folije z valjarjem potolčemo na debelino 1⁄2 cm. Solimo jih in popramo ter posujemo s parmezanom, baziliko in pinjolami.
Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebci. V oplasteni ponvi segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Vanjo položimo zvitke in jih po vseh straneh zapečemo, da se res dobro obarvajo.
Zvitke vzamemo iz ponve in vanjo dodamo na rezinice narezan česen in čili. Pražimo nekaj minut, nato prilijemo vino in pustimo 2 minuti vreti. Dodamo še paradižnik in nežno kuhamo 5 minut, nato zvitke vrnemo v ponev, jo pokrijemo in dušimo 10 minut.
Medtem z metlico zmešamo 1 žlico balzamičnega kisa, 1 žlico oljčnega olja, sol in poper ter zabelimo rukolo. Zvitke damo na krožnike, jih prelijemo z omako, zraven pa ponudimo rukolo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.