Sestavine

  • 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
  • sol in poper
  • 25 g naribanega parmezana
  • 1 žlica nasekljanih pinjol
  • prgišče nasekljane bazilike
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • ščep zdrobljenega suhega čilija
  • 0,75 dl rdečega vina
  • 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
  • balzamični kis
  • 50 g rukole

Priprava

1.

Zrezkom obrežemo maščobo in jih med dvema plastema prozorne kuhinjske folije z valjarjem potolčemo na debelino 1⁄2 cm. Solimo jih in popramo ter posujemo s parmezanom, baziliko in pinjolami.

2.

Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebci. V oplasteni ponvi segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Vanjo položimo zvitke in jih po vseh straneh zapečemo, da se res dobro obarvajo.

3.

Zvitke vzamemo iz ponve in vanjo dodamo na rezinice narezan česen in čili. Pražimo nekaj minut, nato prilijemo vino in pustimo 2 minuti vreti. Dodamo še paradižnik in nežno kuhamo 5 minut, nato zvitke vrnemo v ponev, jo pokrijemo in dušimo 10 minut.

4.

Medtem z metlico zmešamo 1 žlico balzamičnega kisa, 1 žlico oljčnega olja, sol in poper ter zabelimo rukolo. Zvitke damo na krožnike, jih prelijemo z omako, zraven pa ponudimo rukolo.

4