Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2020
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra
Priprava
Fige prerežemo na pol, sir drobno nastrgamo.
Po večjem krožniku razporedimo rukolo in fige, tako da je večina obrnjena s prerezano stranjo navzgor. Sir, kis in olje damo v električni mešalnik in jih zmešamo do gladkega (uporabimo lahko tudi palični mešalnik). Prilijemo kanček vrele vode in spet zmešamo, da nastane preliv.
Fige pokapamo s prelivom in potresemo z rdečim poprom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.