Sestavine

  • 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyjske zelene leče
  • 8 majhnih klobasic za žar
  • 800 g zelenjave v poljubnem razmerju (bučke, rdeča in rumena paprika, češnjev paradižnik, čebula)
  • 3 neolupljeni stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • sol in poper
  • 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
  • majhen šopek peteršilja

Priprava

1.

Lečo pripravimo po navodilih na zavitku. Zelenjavo narežemo na kose. Močno segrejemo žar v pečici. Klobasice položimo v velik pekač in jih pod žarom pečemo 8 do 10 minut, da se rjavo obarvajo, nato pečico nastavimo na klasično gretje pri 200 °C (ali 180 °C z ventilacijo). Pekač vzamemo iz pečice in nanj položimo zelenjavo in česen, ki smo ga strli kar v lupini. Vse pokapamo z oljem, začinimo s papriko, soljo in poprom ter pomešamo.

2.

Pečemo še 30 do 35 minut, da se klobase spečejo in zelenjava zmehča, nato primešamo lečo in kis. Vrnemo v pečico še za 5 minut, da se vse pregreje. Česen iztisnemo iz lupinic in ga vmešamo med lečo, po potrebi dodatno začinimo, vmešamo sesekljan peteršilj in postrežemo.

3