Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 500 g bučnega mesa
  • 1 nasekljan krompir
  • nekaj timijanovih vejic
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 500 g cvetače
  • 400 g kuhanega rjavega fižola
  • pest peteršilja

Priprava

1.

Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Bučno meso narežemo na kocke, prav tako na kocke narežemo olupljen krompir. Timijanu osmukamo liste, cvetačo razdelimo na posamezne cvetove.

2.

V večji kozici segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo čebulo, da se zmehča in rahlo porjavi. Vmešamo česen, bučno meso, krompir in timijan ter pražimo še kakšno minuto. V kozico vlijemo jušno osnovo in jo zavremo. Temperaturo zmanjšamo, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Nato dodamo cvetačo in fižol ter kuhamo še 10 minut, da se vsa zelenjava zmehča.

3.

Dve zajemalki juhe stresemo v posodo od paličnega mešalnika in ji dodamo peteršilj. Drobno zmeljemo in pri tem pazimo, da se ne poškropimo z vročo juho. Nato juho vrnemo v kozico, segrejemo in postrežemo s polnozrnatim kruhom.

33