Sestavine

  • 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
  • 1 paradižnik
  • 1⁄4 rdeče čebule
  • 1⁄2 avokada
  • 50 g sira feta

preliv čimičuri

  • velika pest koriandra
  • velika pest peteršilja
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
  • 1⁄4 žličke čilija v prahu
  • 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • sol po okusu

Priprava

1.

Vse sestavine za čimičuri zmeljemo v majhnem multipraktiku.

2.

Fižol odcedimo in oplaknemo. Paradižnik in avokado narežemo na koščke, čebulo grobo nasekljamo. Feto nadrobimo na koščke. Vse sestavine za solato zmešamo v skledi ali plastični posodi. Pokapamo s prelivom čimičuri – ali pa preliv shranimo posebej in solato zabelimo, tik preden jo pojemo.

Čimičuri

je pikantna omaka iz peteršilja, česna, olja, kisa in še nekaj dodatkov. V Argentini, od koder prihaja, jo največkrat ponudijo ob steaku. Mi smo v čimičuri za spremembo dodali še koriander, čili in malo kumina (orientalske kumine).

3